KEHIDUPAN STATUS UPDATES

Nasi Bajet!

Macam ni laa setiap hari misiShima kalau keje shift pagi, masa rehat kul 12 tengah hari tadi memang kena balik rumah jap.

Masa rehat bos bagi 1 jam!

Sempat ke nak ambik anak sekolah, nak masak, nak makan, nak suap 3 mulut anak makan, mulut papa pun nak nganga jugak tu ๐Ÿ˜

Mula2 mama kena terus berdesup gi ambik si abang Alfiyy balik dari tadika. Kalau lambattt, kemain payah nak pujuk!

Awal2 mama dah kena fikir nak masak lunch lauk apa. Kalau takde bahan mentah, berdesupp kena pegi kedai runcit dulu. Orang kedai pun dah faham misi nak cepat! ๐Ÿ˜…

Sampai rumah mana boleh mama terus masak sebab si kecik Airra dah mintak “nak cuccuu nak cucchuuuu!!”

Mujur Airra macam faham je mama dia tak cukup masa. Breastfeed kejap untuk hilang dahaga je kot

Setel mama masak lauk simple2 je..

Ayam goreng, sayur kobis masak lemak putih. My kids favourite! โค Ammar siap hirup kuah sayur katanya “Sedaplaa sop putih mama๐Ÿ’ฆ”

Nasik awal2 lagi husband dah masak. Alaaa basuh beras tinggal tekan butang je kan.. Senang sangattt! Thanks lalinggg ๐Ÿ˜˜

Tapi bila Shima dah tak cukup masa sangat terpaksa laa tapau makan kat tempat keje. Tu laa kawan2 ingat nasik bajet mana yang bungkus kecik macam ni. Murah ke? Hahahaaa bungkus masak sendiri, free laa

Tapi ni ada nasik bajet kat area Sijangkang boleh dapat 3 ringgit sebungkus. ๐Ÿ˜ณ

Nasik 1 lauk, sayur, sambal goreng sikit (kentang+tempe+ikan bilis) & sambal belacan. Bestkan?

Kalau mintak nasik sesenduk sebab nak ikut diet #sukusukuseparuh boleh dapat harga rm2.50 ๐Ÿ˜ฑ Jimat sangattt!

So, bersyukurlah Malaysia masih aman. Masih ada lagi orang jual murah2 ๐Ÿ˜

Kalau makan harian kita asyik nak bajet je, tu maknanya ekonomi kita sendiri dah nazak. Hidup hanya cukup2 makan.

Macam mana kita nak hidup memberi (saham akhirat) kalau kewangan kita pun tak mampu nak bela diri sendiri?Family??

Ni laa salah satunya BIG WHY Shima buat biznes ni secara part time buat masa ni. Shima nak money & time freedom. Sampai bila nak bekerja keras?

Fuhh! Ok mama misi nak ambik kakak balik sekolah ๐Ÿ˜‰

#StoryShima

#bizwithAMG

 

 

 

Leave a Comment