BUAH PINGGANG VITAMIN & SHAKLEE

Vitamin Semulajadi Rosakkan Buah Pinggang ?

Shima
Written by Shima

Untuk mengatakan vitamin merosakkan buah pinggang adalah kenyataan yang terlalu umum.

Hampir kebanyakkan vitamin di pasaran Shima tak tau kesannya ke atas buah pinggang jika diambil dalam tempoh jangka masa yang panjang. Sebab vitamin pelbagai jenama tiada lagi kajian tentang kesan ke atas buah pinggang jika diamalkan dalam tempoh yang lama.

Setakat ini, hanya vitamin semulajadi Shaklee yang mempunyai kajian kesan pengamalan tempoh masa lama.

Berikut adalah keratan bahagian “Method” dari journal yang bertajuk “Usage patterns, health, and nutritional status of long-term multiple dietary supplement users: a cross-sectional study”.

Rujukan penuh : http://nutritionj.biomedcentral.com/…/10.1186/1475-2891-6-30

Salah satu kumpulan yang dikaji adalah individu yang mengamalkan supplement Shaklee lebih dari 20 tahun. Refer gambar yang saya share di atas.

To assemble a sample of long-term users of multiple dietary supplements, individuals who had been consumers of dietary supplements for ≥ 20 years from a dietary supplement manufacturer and distributor (Shaklee Corporation, Pleasanton, CA) were invited to participate in the study. The invitation was sent by electronic mail to approximately 1,200 individuals meeting this criterion.

Individu yang diambil untuk dikaji di dalam kajian ini adalah individu yang mengamalkan pelbagai jenis supplement untuk jangka masa yang lama (long term users of multiple dietary supplements). To be specific, lebih dari 20 tahun mengamalkan supplement Shaklee.

Di USA, ada yang sudah amalkan sehingga generasi ke 3 dan ke 4 pengambilan Shaklee. Maksudnya dan Lebih 30-40 tahun.

Jika pengambilan vitamin semulajadi membawa kesan buruk, sudah pasti Shaklee tidak terlepas dari dipertanggungjawabkan. Apatah lagi dengan akses internet dan media social yang menjadi penyampai berita pantas.

Sehingga hari ini, Shaklee masih berjaya mengekalkan reputasi sebagai pengeluar vitamin semulajadi, selamat dan terbukti berkesan.

 

6,000 Pesakit Buah Pinggang Baharu Setiap Tahun misi shima com
Perlukan khidmat nasihat berkaitan buah pinggang?
Nak vitamin semulajadi yang selamat dan terbukti berkesan?

Hubungi Shima ye, Shima bantu buat pemilihan yang terbaik dan sesuai.

Terima kasih =)

Shima | Haemodialysis Specialist since 2006
Whatsapp/Telegram | 016-3010789
Facebook | www.facebook.com/shahima.sharafaddin

About the author

Shima

Shima

Leave a Comment